Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum Nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2018 i przysługuje mu tytuł "Srebrnej Szkoły 2018".


Aktualności

  • Dodano: 2018-11-27 23:19:59

    Szkolny konkurs "UE i jej państwa"

    Dnia 19.11.br. odbyła się kolejna edycja szkolnego konkursu „UE i jej państwa”. Uczestniczyli 

    w nim uczniowie klas 2 H, 1 T, 2 T, 3 Gb. Dziesięć 3-osobowych drużyn  odpowiadało pisemnie

    na pytania z wiedzy o Unii Europejskiej oraz państwach do niej należących. 

    więcej
  • Dodano: 2018-11-27 08:36:20

    IV edycja Wrocławskiego Kulinarnego Rajdu Młodych Mistrzów

    relacja.pdf

  • Dodano: 2018-11-27 08:36:14

    Wielki sukces Naszych Uczniów

    w XI edycjiDolnośląskich Potyczek Hotelarskich

    W dniach 22 - 23 listopada 2018 roku w Hotelu Maria w Wałbrzychu

    odbyła się XI edycja konkursu dla uczniów klas technikum hotelarskiego

    „Dolnośląskie Potyczki Hotelarskie”. Konkurs organizowany jest corocznie

    przez Zespól Szkół nr 7 w Wałbrzychu. W konkursie wzięło udział 40 uczniów

    z 20 szkół z województwa dolnośląskiego. Naszą szkołę reprezentowały: 

    Weronika Malinowska oraz Patrycja Kotecka z klasy IV H.

     

    więcej
  • Dodano: 2018-11-22 21:22:51

    Światowy Dzień Cukrzycy

    "Uncja środków zapobiegawczych jest lepsza od tony środków leczniczych" - Archibald Joseph Cronin

    Światowy Dzień Cukrzycy obchodzony jest 14 listopada w urodziny odkrywcy insuliny Fredericka Bantinga.

    Święto ma zwiększyć świadomość społeczną na temat cukrzycy i promować właściwe działania profilaktyczne.

    Młodzież klasy 1 Bc przygotowała plakat z informacjami o chorobie ze wskazaniem produktów, które

    sprzyjają jej rozwojowi. W ramach promocji zdrowia uczniowie klasy 2 Gb pod kierunkiem p. Ireny Beker

    przygotowali przekąski kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą z awokado i pomidorem, łódeczki

    z cykorii z łososiem, sałatki: śledziową z jajkiem i papryką czerwoną; z fasolki szparagowej, sera mozzarella

    i orzechów. Ważne jest dostarczanie w codziennej diecie produktów zawierających wit. D, NNKT, magnez,

    wit.C i takie też zostały wykorzystane do przygotowania poczęstunku dla społeczności ZSG.

  • Dodano: 2018-11-22 05:43:19

    Śladami Marszałka Józefa Piłsudskiego
    Obchody 100-lecia Niepodległości Polski na Litwie 10-11.11.2018

    relacja.pdf


    zdjęcia.pdf


    https://www.youtube.com/watch?time_continue=898&v=XayZZfrAgMY

  • Dodano: 2018-11-21 08:05:51

    100 książek na 100-lecie - plebiscyt

    informacje.pdf

  • Dodano: 2018-11-20 18:09:19

    Finał XIV edycji Ogólnopolskiego konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

    https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/konkursy/mksk/finalisci-MKSK-2018.html


    Joanna Palińska - numer startowy 5 - startuje o 10:25

    - fc na Unilever Food Solutions - transmisja na żywo.

    https://www.facebook.com/ufspolska/

  • Dodano: 2018-11-19 15:59:18

    Wigilijna paczka dla Rodaków ze Lwowa

    plakat.pdf

    pismo.pdf

  • Dodano: 2018-11-19 07:13:39

    Radosna parada kulinarna
    na 100 lecie odzyskania niepodległości w ZSG
    05 - 09.11.2018 r.

    relacja.pdf

  • Dodano: 2018-11-18 19:03:21

    Montaż słowno-muzyczny
    100-lecie Odzyskania Niepodległości Polski w ZSG
    09.11.2018r.

    W piątek, 9 listopada 2018 roku, w związku z obchodami 100 rocznicy odzyskania niepodległości

    przez Polskę, uczniowie i nauczyciele naszej szkoły wzięli udział w  uroczystej akademii

    „Śpiewamy dla Niepodległej”. Klasy 2T, 3T, 4T, Samorząd Uczniowski oraz Uczestnicy

    szkolnego konkursu ”Mam Talent” przygotowali  montaż poetycko-muzyczny

    „Wolność kocham i rozumiem” pod kierunkiem nauczycieli p.J.Mikszty i p.B.Oziembłowskiej.  

    więcej
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X