Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 9 w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu jest wśród 500 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2019 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2019".


Aktualności

  • Dodano: 2019-01-14 05:42:04

    Wyniki konkursu fotograficznego „Żywe obrazy”

    Na konkurs wpłynęło ponad 30 fotografii, spośród których nagrody przyznano następującym pracom:

    Miejsce I ex aequo: Klaudia Stolarz i Wojciech Kucharski kl.2Gb – za obraz Wojciecha Weissa  „Demon”

    oraz Julia Frydlewicz i Emilia Czyrko kl.3Gb –  obraz Wojciecha Gersona „Balladyna”.

    Miejsce II ex aequo: Gabriela Bogucka kl.2Gb – obraz Aleksandra Gierymskiego „Pomarańczarka”

    oraz  Gabriela Gola, Julia Siama, Natalia Zdechlik kl.2T – obraz Henryka Rodakowskiego

    „Portret Leonii Blühdorn”.

    Miejsce III ex aequo: Martyna Pakulska kl.1T – obraz Teodora Axentowicza – „Czarna dama”oraz

    Zuzanna Musiał i Agnieszka Weiss kl.1T – obraz Olgi Boznańskiej ”Portret dwojga dzieci na schodach”.

    Gratulujemy laureatom i dziękujemy osobom, które wzięły udział w konkursie.

    Jury w składzie: p. Magdalena Prochorowicz, p. Anna Niedźwiedź i p. Dorota Zamojska.

       

     

  • Dodano: 2019-01-14 05:37:35

    Dzień Bitej Śmietany

    „Jedzenie jest symbolem miłości, kiedy nie wystarczają słowa". Alan D. Wolfelt

    Święto obchodzimy na cześć urodzin Aarona S. „ Bunny " Lapina, który w 1948 r. wynalazł bitą śmietanę

    w spray. Lapin urodził sie 5 stycznia 1914 r. W ZSG słodkie świętowanie zorganizowała klasa 2 Gb.

    Pod kierunkiem p. Ireny Beker uczniowie przygotowali następujące desery z bitą śmietaną: tartaletki

    z wiśniami, naleśniki z musami: jabłkowym , z mango i polewą czekoladową, racuchy z gruszkami,

    surówkę owocową.

  • Dodano: 2019-01-08 10:31:26

    Wigilia w Kuchni Charytatywnej Franciszkanów

    W czwartek 20 grudnia 2018 r.  uczniowie z klas IGa, IBa, IIBa, IIIH  i IIIZb pod opieką p. Joanny Stajniak

    i p. Barbary Perechubko wzięło udział w obsłudze Kolacji Wigilijnej zorganizowanej przy  Franciszkańskiej

    Kuchni Charytatywnej dla ponad 500 najuboższych mieszkańców Wrocławia.

    Spotkanie rozpoczęły oczywiście życzenia i łamanie się opłatkiem.
    więcej
  • Dodano: 2019-01-03 20:52:27

    Uwaga Uczniowie

    Nowy rozkład zajęć obowiązuje od 07 stycznia 2019

    i jest już na stronie internetowej w zakładce plan lekcji.

    kliknij ►
  • Dodano: 2018-12-24 00:01:52

    Życzenia

      Zdrowych, pogodnych i pełnych radości

       Świąt Bożego Narodzenia,

      a także wielu wspaniałych chwil

      spędzonych w gronie najbliższych

      oraz pomyślności

      w Nowym Roku

      życzy

    dyrekcja ZSG

     

     

  • Dodano: 2018-12-23 23:56:49

    Egzaminy sesja styczeń - luty 2019

    harmonogram.pdf

  • Dodano: 2018-12-23 23:53:07

    Wyniki plebiscytu „100 Książek na 100- lecie Niepodległości”

    wyniki.pdf

  • Dodano: 2018-12-20 05:38:59

    Festyn osiedlowy

    relacja.pdf

  • Dodano: 2018-12-19 08:19:39

    Uwaga Rodzice

    Zapraszamy na konsultacje w dniu dzisiejszym t. j. 19.12.2018 r. od godz. 17:30 do 18:30

  • Dodano: 2018-12-17 21:46:55

    Dzień Pokrywania Wszystkiego Czekoladą

    „Czekolada dla cukiernika jest jak diament dla jubilera" Janusz Profus 

    "Dzień Pokrywania Wszystkiego Czekoladą" obchodzony 16 grudnia to okazja do łączenia czekolady

    z daniami lub artykułami spożywczymi. W menu przygotowanym przez klasę Bc pod kierunkiem

    p. Ireny Beker dla społeczności ZSG znalazły się także nietypowe kompozycje smakowe: kanapki 

    z szynką i polewą czekoladową , nuggetsy z chilli i czekoladową posypką, ciasteczka korzenne

    i szaszłyki owocowe z polewą czekoladową. Ponadto uczennice klasy 2 Gb w gazetce zamieściły

    informacje o wartościach czekolady i wskazały możliwości  połączenia jej z  np. łososiem, dziczyzną.

     

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików coockies na Twoim komputerze.
X